U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het kitten            Enten            Ontwormen            Vlooien            Castratie        Veel voorkomende aandoeningen

 Een vlo kan binnen 24 uur al eitjes leggen. Eenmaal als pop kan een vlo tot 2 jaar in de omgeving overleven.Een vlo kan binnen 24 uur al eitjes leggen. Eenmaal als pop kan een vlo tot 2 jaar in de omgeving overleven.

 

Vlooien

Vlooien, alleen al het zien van een vlo geeft de meeste mensen jeuk. En dan te bedenken dat als u een vlo ziet, dat dat het topje van de ijsberg is. Onderzoek heeft uitgewezen dat 5% op een dier leeft, 95% zit in de omgeving, vaak dus in huis.

En zo vervelend als vlooien zijn: jeuk bij de kat, huidproblemen ten gevolge van een allergie en dan natuurlijk ook jeuk bij de mens; zo makkelijk is tegenwoordig een vlooienbesmetting te voorkomen.

De belangrijkste woorden zijn therapietrouw en jaarlijks. Als u ongeacht het seizoen uw kat iedere maand, 8 weken of 8 maanden (dit is afhankelijk van het product) behandelt, dan voorkomt u een vlooienbesmetting van de kat en  uw huis. We zien ze wel niet, maar ze zitten er, ook buiten in de tuin, ook in de niet warme jaargetijden. Eitjes en poppen kunnen erg goed overleven en omdat katten die buiten komen deze eitjes en poppen mee naar binnen kunnen nemen, worden de poppen ook in december met de warme kachel binnen een vlo die weer eitjes legt en is de kat dan niet behandeld, ligt een vlooienplaag op de loer.

Welk product is goed? Er zijn veel goede producten, maar helaas ook veel slechte. En met slecht bedoel ik: slecht werkend of vervelende bijwerkingen. En echt: goedkoop is vaak duurkoop, het vlooienprobleem is dan niet weg, nee: is alleen maar erger geworden. En dan wordt de oplossing uiteindelijk duurder en duurt langer.

En wat voor product? De ene eigenaar wil tegen vlooien en teken, de ander alleen vlooien. De één wil een band, de ander een tablet en weer een ander graag een pipet. En voor iedere situatie is een andere oplossing.

Het nadeel van vlooien op katten is dat de kat een schoon dier is en zichzelf vaak vlo vrij maakt. De kans dat u een vlo ziet lopen is bij een kat kleiner dan bij de hond.

Belangrijk is wel dat een aantal producten die er voor de hond zijn NIET bij de kat gebruikt mogen worden omdat er soms voor de kat giftige stoffen in zitten.

 

Delen op social media