U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het kitten            Enten            Ontwormen            Vlooien            Castratie        Veel voorkomende aandoeningen

 

 

Het kitten

Er is niets leuker dan een nieuwe aanwinst naar huis te halen. Zo’n klein bijna een kilogram zwaar katje mee te nemen om te verwennen en zien op te groeien.

Bij het ophalen zijn er wel een paar puntjes om op te letten:

1)    is het kitten niet te jong? Soms is het lastig te zien maar een richtlijn is de kleur van de ogen. Deze zijn tot 6 weken blauw en gaan dan verkleuren. Daarnaast is een kitten van 8-9 weken ongeveer 1 kilogram zwaar. Anders is mijn advies het nog even bij zijn moeder te laten

2)    Is het kitten gezond? Zijn de oogjes schoon of heeft het diarree? Als het wat ziekjes is, kunt u het beter niet meteen verhuizen want dat geeft stress. Ook dan is wachten en op locatie behandelen verstandiger.

3)    Is het kitten geënt en ontwormd? Bij een enting zit een paspoort. En vraag naar de ontworming zodat u weet wat u te doen staat en wanneer. Vaak worden katjes niet geënt en niet ontwormd voordat ze verkocht worden.

Als u het kitten in huis heeft dan kunt u na een paar dagen wennen het kitten, als het oud genoeg is, laten enten. Dit wordt op 9 en op 12 weken gedaan. Daarna weer als het 1 jaar oud is.

 

 

 

 

Delen op social media