U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het kitten            Enten            Ontwormen            Vlooien            Castratie        Veel voorkomende aandoeningen

  

 

Enten

Net als bij de hond is ook de noodzaak van het enten van katten een vraag die best vaak gesteld wordt: binnenkatten wat doen we dan, is het noodzakelijk om ieder jaar te enten?

In de enting van de kat zit de kattenziekte en de niesziekte. Kattenziekte wordt veroorzaakt door een virus dat in veel gevallen de dood van de kat tot gevolg heeft. En helaas komt dit virus af en toe in groepen wilde katten voor. Juist omdat het zo snel gaat en de kat komt te overlijden voordat er onderzoek gedaan wordt is mijn advies om tegen dit virus altijd te enten. U kunt het namelijk na een wandeling aan de schoenzool meenemen en dan loopt uw kat een risico, een te voorkomen risico. De enting tegen kattenziekte is na een herhaling met 3 weken ertussen een enting die iedere drie jaar gegeven wordt.

De niesziekte is een infectie van neus- en keelholte en de kat, de ziekte zegt het al, gaat er vaak van niezen. Dit virus is wel onschuldiger, maar kan in chronische vorm erg vervelend zijn omdat die katten die besmet zijn, constant blijven snotteren. Ook dit virus kunt u me naar binnen nemen aan kleding of schoeisel. Dus of u een binnen- of buitenkat hebt, u kunt ze beter tegen beide ziektes vaccineren.

Als u uw kat wilt laten inenten dan kunnen we altijd overleggen wat in de omstandigheden van uw kat het meest aan te raden is en wat het beste is om uw kat zo goed mogelijk te beschermen.

 

Entschema kat

 Ziekten

 vanaf 6 wkn

 3 wkn later

 1 jaar

 2 jaar

 3 jaar

 4 jaar

 5 jaar en ouder

 Kattenziekte

+

+

 

 

 

 Niesziekte (herpes)

+

+

+

+

 +

+

 Niesziekte (calici)

+

+

+

+

+

+

 Bb (Bordetella)

+

+

 +

+

 Hondsdolheid

 

 vanaf 3 mnd

         

 

 

 

 

Delen op social media