U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De pup            Enten            Ontwormen            Vlooien            Castratie            Gedrag        Veel voorkomende aandoeningen

Cyclus van de vlo. Binnen 24 uur kan een vlo eitjes leggen. De poppen kunnen tot 2 jaar overleven in de omgeving.Cyclus van de vlo. Binnen 24 uur kan een vlo eitjes leggen. De poppen kunnen tot 2 jaar overleven in de omgeving. 

 

Vlooien

Vlooien, alleen al het zien van een vlo geeft de meeste mensen jeuk. En dan te bedenken dat als u een vlo ziet, dat het topje van de ijsberg is. Onderzoek heeft uitgewezen dat 5% op een dier leeft, 95% zit in de omgeving, vaak dus in huis.

En zo vervelend als vlooien zijn: jeuk bij de hond, huidproblemen van hotspot tot allergie en dan natuurlijk ook jeuk bij de mens; zo makkelijk is tegenwoordig een vlooienbesmetting te voorkomen.

De belangrijkste woorden zijn therapietrouw en jaarlijks. Als u ongeacht het seizoen uw hond iedere maand, 8 weken, 3 maanden (dit is afhankelijk van het product) behandelt, dan voorkomt u een vlooienbesmetting van de hond en uw huis. We zien ze wel niet, maar ze zitten er, ook buiten in de tuin, ook in de niet warme jaargetijden. Eitjes en poppen kunnen erg goed overleven en eenmaal aan een hondenpoot of schoen binnen worden ze ook in december een vlo die weer eitjes legt en is de hond dan niet behandeld, ligt een vlooienplaag op de loer.

Welk product is goed? Er zijn veel goede producten, maar helaas ook veel slechte. En met slecht bedoel ik: slecht werkend of met vervelende bijwerkingen. En echt: goedkoop is vaak duurkoop, het vlooienprobleem is dan niet weg, nee: is alleen maar erger geworden. En dan wordt de oplossing uiteindelijk duurder en duurt langer.

En wat voor product? De ene eigenaar wil tegen vlooien en teken, de ander alleen vlooien. De één wil een band, de ander een tablet en weer een ander graag een pipet. En voor iedere situatie is een andere oplossing.

 

 

Delen op social media