U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De pup            Enten            Ontwormen            Vlooien            Castratie            Gedrag        Veel voorkomende aandoeningen

 

 

Ontwormen

Ontwormen van uw hond lijkt vaak zinloos. U koopt een (soms duur) tablet en die eet uw hond op om vervolgens niets waar te nemen. Heel begrijpelijk, maar u doet uw hond, uw gezin en uw omgeving er een groot plezier mee.

Wormen zijn namelijk lang niet altijd zichtbaar, ziet u wel na het ontwormen een soort spaghetti in de ontlasting van uw hond dan is het advies om na 4 weken de ontworming te herhalen omdat er echt een infectie aanwezig was.

Wormen zitten warm in de darm, eten wat van de darmwandcellen of eten mee met het voer dat langs komt en het enige dat met de ontlasting naar buiten komt zijn eitjes. Die komen weer in de omgeving terecht, of blijven in de vacht van de hond hangen. Die eitjes zijn met het blote oog niet zichtbaar.

Een gezonde hond zal van enkele wormen weinig last ondervinden, maar het vermindert toch de weerstand van de darm en kan de darm gevoeliger maken.

 

Ontwormingsschema:

 Leeftijd

 Schema

 Jonge pup bij moeder

 Op leeftijd van 2,4,6 en 8 weken

 Jonge hond/pup

 Vanaf 8 weken iedere maand tot 6 maanden leeftijd

 Ouder dan 6 maanden

 Iedere 3 maanden, 4 maal per jaar

Indien een hond erg veel op de hei komt en daar ontlasting van de vos eet, is het zelfs raadzaam om de hond iedere 6 weken tegen de vossenlintworm te behandelen.

 

 

Delen op social media