U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De pup            Enten            Ontwormen            Vlooien            Castratie            Gedrag        Veel voorkomende aandoeningen

 

 

Enten

Het enten van honden staat tegenwoordig wat ter discussie: wanneer moet een enting herhaald worden, kan een enting kwaad, wat gebeurt er als mijn hond niet geënt wordt?

Niet tegen iedere ziekte hoeft ieder jaar geënt te worden. De enige twee entingen die ieder jaar herhaald moeten worden zijn de entingen tegen kennelhoest en de ziekte van Weil.

Kennelhoest is een aandoening van de voorste luchtwegen en is vooral bij honden die contact hebben met andere honden van belang. De naam kennelhoest is een beetje misleidend, het gaat niet alleen op voor honden die naar een pension (kennel) gaan.

De ziekte van Weil, of leptospirose, is een aandoening die honden kunnen oplopen die graag met water in contact komen, of in gebieden waar ratten voorkomen. Het zijn dus niet alleen de “zwemmers” die leptospirose kunnen krijgen, ook honden die langs de waterkant spelen lopen een risico. Het is een vervelende aandoening, die overigens ook voor de mens gevaarlijk is, en gemakkelijk te voorkomen is door een simpele injectie 1 maal per jaar.

Een enting kan in principe geen kwaad, alleen honden die een verminderde weerstand hebben kunnen een reactie krijgen. Het is daarom ook van belang de hond eerst goed na te kijken alvorens te enten. Vandaar dat er altijd aan een enting een lichamelijk onderzoek vooraf gaat.

Als een hond niet geënt wordt, loopt die hond een risico, hoe groot dat risico is, is afhankelijk van veel factoren. Overlegt u met mij, stel vragen en dan zal ik proberen die te beantwoorden en kijken we samen wat het beste voor uw hond is.

 

Entschema hond

 Ziekten

6wkn

9 wkn

12 wkn

1 jaar

2 jaar

3 jaar

>4 jaar

 Hondenziekte

+

 

+

+

 

 

+

 Parvo

+

+

+

+

 

 

+

 Ziekte van Weil

 

+

+

+

+

+

+

 Leverziekte

 

 

+

+

 

 

+

 Kennelhoest

 

+

 

+

+

+

+

 Hondsdolheid

 

 

>3 mnd

 

 

 

 

 

 

Delen op social media