U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De pup         Enten            Ontwormen            Vlooien            Castratie            Gedrag             Veel voorkomende aandoeningen

Labradorpup Joep van bijna 3 maanden oud.Labradorpup Joep van bijna 3 maanden oud. 

 

De pup

De aanschaf van een nieuwe pup, als u die plannen heeft dan bent u bij het zien van de pup meteen verkocht. Natuurlijk, niets is zo schattig als een kleine vrolijke jonge hond.

Maar: voordat u een naar een pup gaat kijken (want erna is zinloos, dan zit de pup al in de auto), wil ik u adviseren goed voorwerk te verrichten:

  1. wat voor hond wil ik, wat past in het gezin, waar heb ik tijd en ruimte voor. Een jachthond, waakhond of gezelschapshond, ieder ras (of kruising) heeft zijn eigen kenmerken

  2. wilt u een rashond of een kruising en dan waar vandaan. Dit is en blijft lastig daar er altijd fokkers (of soms alleen verkopers) zijn die niet altijd de gezondste puppies aanbieden. Wees dus alert

  3. informeer wat u nodig heeft, wat de kosten zijn van een verzekering, castratie of sterilisatie en vaccinaties en ontworming. Het aanschaffen van een pup is één ding, maar helaas wordt onderschat wat een 40 kg zware hond onder andere aan voer nodig heeft.

Ik hoor vaak: "van marktplaats moet je geen hond nemen", dat is niet helemaal waar want ook op marktplaats kunnen leuke pups staan. Van gezinnen of veehouders die een nestje per jaar hebben, waarvan de pups heerlijk tussen de kinderen in huis en tuin opgroeien en waar vervolgens het nest keurig wordt nagekeken en gechipt door de dierenarts.

Het blijft een kwestie van scherp blijven, maar heeft u weloverwogen een keus gemaakt en zit die nieuwe aanwinst dan heerlijk (waarschijnlijk te piepen) op de achterbank van de auto, dan begint het genieten.

U kunt als u vragen heeft mij altijd bellen. In het paspoort van de pup staat wanneer de pup geënt en gechipt is en wanneer de volgende enting nodig is. Mocht dit niet duidelijk zijn, informeert u dan wat het beste is. Vaak is een pup de eerste keer bij de fokker geënt en dat moet op 9 en 12 weken herhaald worden.

 

 

Delen op social media